Meteorologen over de winter: kansloze zaak of toch nog echte kou?

Hooikoorts aan het kerstdiner, louter temperaturen boven het vriespunt en geen vlokje sneeuw te bekennen. Komt er überhaupt nog een winter aan, of slaan we die dit jaar helemaal over?

“De winter loopt officieel tot begin maart, dus we hebben nog even”, nuanceert Raymond Klaassen van weerdienst Weerplaza meteen. “En in het voorspellen van weer kan je nooit iets uitsluiten. Maar er wijst geen enkel signaal op dat we de komende twee maanden nog enige vorm van écht winterweer krijgen in Nederland.”

Klik hier voor volledige artikel op NU.nl

Facebooktwittermail

Schaatsen op open water.

De Stentor Sanne Riepema 27-02-18, 11:30 – Op het open water moet het ijs nog wat dikker worden, maar de lokale ijsbanen bieden deze woensdag al heel wat schaatsvertier. Kijk op de kaart waar er bij jou in de buurt geschaatst wordt en voeg gerust nieuwe locaties toe.

Meer lezen…

Facebooktwittermail

Haaksbergen ‘wint’ marathon op natuurijs

Het is de eerste marathon op natuurijs sinds januari 2017. De KNSB hoopt ook op een vierdaagse.

De eerste marathon op natuurijs wordt woensdagavond verreden in Haaksbergen. Daar ligt de benodigde drie centimeter ijs, meldt de Koninklijke Nederlandse Schaatsbond (KNSB). Het is de eerste marathon op natuurijs sinds januari 2017 in Noordlaren. Donderdagavond wordt in Arnhem een marathon geschaatst. (Bron NRC)

Artikel verder lezen

Facebooktwittermail